С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
сряда, 12 ноември 2025 г.
ПОПСКА ЯХНИЯ СЪС СВИНСКО МЕСО
Сещам се за нея, когато в мазето имам малки главички лук.
Мисля, че и в магазините може да се намери така наречената балучка, затова ви давам идея.
Подходяща е за есенно- зимния сезон, тъй като в ястието има свински мръвчици.
Ако пък си омесите и една топла питка… :)
ПРОДУКТИ:
600 г шарено свинско месо
300 г малки главички кромид лук / балучка/
2 моркова
1 глава чесън
6- 7 с. л. олио
1 ч. ч. червено вино
2 ч. ч. топла вода
1 с. л. червен пипер
1 с. л. захар
сол на вкус
1- 2 дафинови листа
десетина зърна черен пипер
2- 3 зърна бахар
/ пропуснете някоя от подправките, ако не я харесвате, но вкусът няма да е същият/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се нарязва на по- едри хапки, които се запържват в олиото и малко сол.
Отстранява се от котлона и към него се добавя червеният пипер. Разбъркват се.
Слагат се и обелените лукчета и цели скилидки чесън, нарязаните на кръгчета моркови, виното, водата, захарта,останалата сол, брашното и другите посочени подправки.
В случая използвах и малко нарязани кромидени перца.
Всичко това се разбърква и се изсипва в гювеч.
Той се захлупва с капака и се поставя в студена фурна, а тя се включва на максимални градуси и ястието се пече на тази температура в продължение
на 1 час.
След като той измине, градусите се намаляват на 150 и готвенето продължава в продължение на още 30- 40 минути.
Фурната се изключва и ястието се оставя така в продължение на още 30 минути, докато къкренето утихне.
По този начин приготвена, вие ще се насладите на една много вкусна яхния.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)





Няма коментари:
Публикуване на коментар