С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
събота, 23 ноември 2024 г.
ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ТОПЕНО ПУШЕНО СИРЕНЕ
Интересна на вкус супа с лека нотка на топено сирене.
Поднесена топла, тя е изключително подходяща за хладните пролетни вечери.
ПРОДУКТИ:
2 картофа
1 морков
100 г броколи
100 г царевица
2 триъгълничета топено пушено сирене
30 г краве масло
1 кубче зеленчуков бульон
сол на вкус
2 щипки млян черен пипер
шепа копър
2 литра вода
За застройка:
1 жълтък
3 с. л. кисело мляко
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме картофите и моркова на кубчета.
Разделяме броколите на малки розички.
Слагаме зеленчуците в леко посолена гореща вода, добавяме натрошения бульон и маслото и сваряваме всичко до готовност.
Малко преди това слагаме топеното сирене и бъркаме добре до неговото стопяване.
Овкусяваме с черния пипер.
Застройваме супата с добре разбитите жълтък и мляко.
Отстраняваме супата от котлона и я поръсваме с копъра.
Сервираме я топла.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар