XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ТОПЕНО ПУШЕНО СИРЕНЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

събота, 23 ноември 2024 г.

ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ТОПЕНО ПУШЕНО СИРЕНЕ

Интересна на вкус супа с лека нотка на топено сирене. Поднесена топла, тя е изключително подходяща за хладните пролетни вечери.
ПРОДУКТИ: 2 картофа 1 морков 100 г броколи 100 г царевица 2 триъгълничета топено пушено сирене 30 г краве масло 1 кубче зеленчуков бульон сол на вкус 2 щипки млян черен пипер шепа копър 2 литра вода За застройка: 1 жълтък 3 с. л. кисело мляко
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Нарязваме картофите и моркова на кубчета. Разделяме броколите на малки розички. Слагаме зеленчуците в леко посолена гореща вода, добавяме натрошения бульон и маслото и сваряваме всичко до готовност. Малко преди това слагаме топеното сирене и бъркаме добре до неговото стопяване. Овкусяваме с черния пипер. Застройваме супата с добре разбитите жълтък и мляко.
Отстраняваме супата от котлона и я поръсваме с копъра. Сервираме я топла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар