С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
четвъртък, 7 ноември 2024 г.
ПЪЛНЕНИ ПУЕШКИ РУЛАДИНИ
Вкусно, свежо и изискано ястие за гости.
Освен това пуешкото месо е предпочитано от хората, които искат да се хранят по- здравословно.
ПРОДУКТИ за 2 порции:
500 г пуешко месо без кост
Плънка:
50 г кашкавал
100 г бекон
1 кисела краставичка
50 г краве масло
сол
За соса:
100 мл готварска сметана
1 с. л. брашно
100 мл бяло вино
сока на 1/ 3 лимон
1 ч. л. горчица
2 с. л. сос уорчестър или соев сос
щипка млян черен пипер
щипка млян бял пипер
1 каф. л. гранулиран чесън
1 щипка риган
За намазване на тавата:
2 с. л. олио
За поръсване на руладините:
50 г кашкавал
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Начукваме месото леко с дървено чукче за пържоли.
Посоляваме го и върху него нареждаме нарязаните на ивици бекон, кашкавал и краставичка.
Навиваме ги на рулца, прикрепваме ги внимателно с помощта на клечки за зъби и ги поставяме в намазана с олио тава.
Върху тях слагаме парченца от половината количество масло.
Отстрани наливаме виното.
Печем ги в загрята фурна на 220 градуса за около 1 час или до получаване на приятна коричка.
Вземаме малка тенджера, стопяваме останалата част от маслото и в него запържваме брашното.
Сосът, който се е получил при печенето на месото, изсипваме към запърженото брашно.
Бъркаме непрекъснато.
Добавяме соса, горчицата и всички посочени подправки.
Накрая изсипваме и сметаната.
Оставяме соса да заври и го отстраняваме от котлона.
Поставяме руладините отново в тавата, поръсваме ги с настъргания кашкавал, наливаме около тях соса и запичаме във фурната до стопяване на кашкавала.
Поднасяме ястието топло и задължително с чаша любимо вино.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар