С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
сряда, 27 ноември 2024 г.
МИДЕНА СУПА ПО РИБАРСКИ
Супата е характерна за морските региони.
Там тя се приготвя с пресни миди, но завидно добър резултат се постига и, когато използваме замразени мидени ядки.
ПРОДУКТИ:
500 г мидени ядки
1 непълна каф. ч. ориз
4- 5 стръка зелен лук
10 скилидки чесън
50 мл хубаво бяло вино
6 с. л. зехтин
30 г качествено краве масло
1 лимон
200 мл готварска сметана
девесил
сол- на вкус
млян черен пипер
щипка куркума
3 литра вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В тенджера наливаме посоченото количество вода, оставяме я да кипне и слагаме измития
в 3 студени води ориз.
Слагаме и двата вида мазнина.
10 минути след това добавяме нарязаните лук, чесън и кората на лимона.
Посоляваме супата.
След още 10 минути слагаме мидите.
Изсипваме виното и сока от лимона.
Овкусяваме я с черния пипер и куркумата.
Оставяме я да ври на бавен огън до пълното сваряване на ориза и мидите.
Малко преди да приключим готвенето, добавяме сметаната и разбъркваме добре.
Слагаме и нарязания девесил и оставяме супата да кипне.
Отстраняваме я от котлона, оставяме я леко да се поохлади и я сервираме с парче лимон.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар