XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МЮТЕББЕЛ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 6 ноември 2024 г.

МЮТЕББЕЛ

Млечна ливанска салата, намерила приемственост и в турската кухня. Амброзия за любителите на патладжана!
ПРОДУКТИ: 2 печени патладжана 250 г цедено мляко 2 с. л. меко сирене Лабне 2 с. л. зехтин 1 с. л. сусамов тахан 3- 4 скилидки чесън 1 ч. л. сок от лимон 1 шепа орехови ядки щипка пул бибер / червен пипер на люспи/ сол- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Разбиваме добре млякото, сиренето, тахана, зехтина, пресования чесън, лимоновия сок и сол на вкус. В млечната смес слагаме обеления и нарязан на дребно патладжан. Добавяме счуканите на едро орехи и пул бибера.
Смесваме всичко и го разбъркваме добре. Прехвърляме салатата в салатна или ордьовърна чиния. Декорираме с разполовени орехови ядки, малко зехтин и лют пипер. Поднасяме с препечени филийки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар