С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
неделя, 6 октомври 2024 г.
ТАХАНОВИ БИСКВИТКИ С ШОКОЛАД И ОРЕХИ
Вкусни и хрупкави бисквитки, подходящи за сутрешното ни кафе.
ПРОДУКТИ:
1 яйце
100 г кафява захар
50 г пчелен мед
5 с. л. олио
80 г сусамов тахан
50 г черен шоколад
50 г орехи
2 с. л. натурално царевично нишесте
200 г брашно
1 бакпулвер
1 каф. л. сода
1 с. л. есенция ванилия
захар- за овалване на суровите бисквитки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В купа слагаме яйцето, захарта, меда, тахана, нарязаните на малки парченца шоколад и орехи.
Добавяме нишестето, есенцията и брашното, което предварително сме смесили с двата вида набухватели.
Омесваме меко , но нелепнещо тесто.
Късаме от него и оформяме топки по 15 г.
Овалваме ги в захар и ги нареждаме в тава, покрита с пекарска хартия.
Слагаме ги в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Печем ги в продължение на 12- 13 минути.
Стремим се да не ги препичаме, защото идеята е да са хрупкави, но не и твърди.
От посочените продукти и спазване на грамажа за една бройка ние получаваме около 40 бисквитки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)





Няма коментари:
Публикуване на коментар