XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИТКА- СИРЕНКА С ШАРЕНА СОЛ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 20 септември 2024 г.

ПИТКА- СИРЕНКА С ШАРЕНА СОЛ

Изключително вкусна, пухкава и ароматна сиренка, която се приготвя много, много бързо.
ПРОДУКТИ: За тестото: 300 г бяло брашно 130 мл хладка вода 20 г прясна мая 2 с. л. кисело мляко 2 с. л. олио 1 ч. л. сол 1 ч. л. захар За гарниране: 100 г зряло сирене 1 яйце 3 с. л. олио шарена сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: От посочените продукти замесваме меко, но нелепнещо тесто. Оставяме го да втаса до двойно увеличение на обема му. Намесваме го леко и го слагаме в намазана с олио тава с диаметър 26- 28 см. Разпъваме го, поръсваме го с натрошеното сирене и го приплескваме леко с ръка. Поръсваме с шарена сол.
Заливаме питката с разбитото с олиото яйце. Оставяме я отново да втасва за около 30 минути.
Печем сиренката в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 20 минути. Покриваме я с хартия и продължаваме печенето още 10 минути. Изваждаме я, завиваме я с мека кърпа и я оставяме така да си „ почине”.
Консумираме я топла, но не гореща.

Няма коментари:

Публикуване на коментар