XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ТИКВА С КРЕМ КАРАМЕЛ или КРЕМ КАРАМЕЛ С ТИКВА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 12 януари 2023 г.

ТИКВА С КРЕМ КАРАМЕЛ или КРЕМ КАРАМЕЛ С ТИКВА

Един много нежен десерт, който

 включва продуктите за класическия крем карамел, а за разкош и сезонната полезна тиква.

ПРОДУКТИ:

6 яйца

1 ч. ч. захар

800 мл прясно мляко

3 ванилии

800 г изчистена тиква

За карамела:

6 с. л. захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Слагаме захарта в по- дълбока тава.

Стопяваме я внимателно в гореща фурна.

Докато карамелът се охлади, с помощта на миксер разбиваме добре яйцата със захарта.

Към тази смес изсипваме млякото и добавяме ванилиите.

Разбъркваме добре до получаване на хомогенна смес.

Върху карамела нареждаме тиквата, нарязана на малки кубчета.

Върху тях изсипваме  сместа за крем карамела.

Разклащаме тавата, за да се разпределят продуктите равномерно.

Печем десерта в предварително загрята на 150 градуса фурна в продължение на около 1 час, след което увеличаваме градусите на 180 и доизпичаме до пълното омекване на тиквата.

Изваждаме го , оставяме го да се охлади напълно и го прибираме в хладилника, за да се стегне.

Сервираме го студен.

/ от архивите/

Няма коментари:

Публикуване на коментар