XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ТУРСКО МЛЕЧНО РЕВАНЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 27 януари 2023 г.

ТУРСКО МЛЕЧНО РЕВАНЕ

По произход не съм туркиня, но уважавам турското население и още повече техните кулинарни умения.

Във времето полека пробвам  сладките им  изкушения и днес се спрях на млечното  реване.

Повярвайте, че е изключително вкусно и сочно.

Отличава се от нашенското  по консистенцията и плътността.

ПРОДУКТИ:

3 яйца

1 ч.ч. захар

1 ч. ч.  прясно мляко

1/ 2 ч. ч. олио

1 ч. ч. грис

1 ч. ч. брашно

1 бакпулвер

3  ванилии

За шербета:

3 ч. ч. прясно  мляко

1 ч. ч.  захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Шербет:

Изсипваме захарта в млякото и оставяме шербета да кипне.

Бъркаме, докато захарта се разтопи.

 Отстраняваме тенджерата от котлона и оставяме  шербета да се охлади.

Реване:

Разбиваме  яйцата и захарта с миксер в дълбока купа.

Наливаме  млякото и олиото като бъркаме с миксера.

След това  добавяме пресятото брашно с бакпулвера, гриса и ванилията и продължаваме  да разбъркваме, но вече с шпатула.

Изсипваме  сместа в намазнена правоъгълна тава и го заглаждаме с шпатулата.

Печем  реването в предварително загрята на 180 градуса фурна  за около 30-35 мин.

Изваждаме сладкиша и го надупчваме  с клечка за зъби.

Заливаме го с охладения шербет.

Нарязваме печивото  след като се охлади напълно.

Препоръчително е да го оставим за няколко часа в хладилник.

Сервираме  млечното реване, поръсено с кокосови стърготини и гарнирано с орехови ядки.

20 май 2022 г


Няма коментари:

Публикуване на коментар