XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕ СТРОГАНОВ С ШЕРИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 20 януари 2023 г.

ПИЛЕ СТРОГАНОВ С ШЕРИ

 Това е класическата рецепта за най-известното руско ястие, познато по света като Бьоф Строганов, но във вариант с пилешко и едно ликьорно вино за разкош.

Звучи малко сложно, но в същото време е много приятно за приготвяне.



ПРОДУКТИ:
500 г пилешки гърди
30 г краве масло
1 голяма глава кромид лук
3 с. л. олио
1 ч. л. горчица
5 с. л. течна готварска сметана
5 с. л. шери / или друго ликьорно вино/
5 с. л. вода
1 каф. л. червен пипер
щипка млян черен пипер
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Загряваме маслото и олиото.
В него запържваме нарязаното на хапки пилешко.
Добавяме и нарязания на дребно лук.
Запържваме и бъркаме за около 5 минути .
Добавяме червения пипер, горчицата, шерито, водата и черния пипер.
Задушаваме до готовност на месото.

Сипваме сметаната, разбъркваме и оставяме ястието да клокне.

Сервираме с топка сварен пухкав ориз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар