XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СТУДЕНА ДОМАТЕНА СУПА " ГАСПАЧО"

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

понеделник, 18 август 2014 г.

СТУДЕНА ДОМАТЕНА СУПА " ГАСПАЧО"

Днешното ми предложение е за едно студено Гаспачо за горещи летни вечери.
Имам всички зеленчуци и то домашни. Защо тогава да не го пробвам?
Приготвих го снощи и много ни допадна. То си е вид салата, но в друг вид. Течен вид.
Охладете и изсърбайте с лъжицата.
ПРОДУКТИ / за две купички/:
500 г домати
1 тънка и крехка краставица
1 чушка
2 скилидки чесън
сол
черен пипер
олио
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Доматите ги минах през блендера. Ако нямах такъв уред, щях да ги пасирам.
Краставицата нарязах на ситно като за таратор, чушката- също.
Наситних и чесъна.
Овкусих с посочените подправки.
Охладих го и сервирах с чаша ракийца.
Разкош!

17 август 2014 г.

2 коментара:

  1. Страхотна лятна супа-салатка! Опитах я в Испания, после си я направих и в български вариант и е чудесна!

    ОтговорИзтриване