XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПРЪЧИЦИ ОТ ТИКВИЧКИ - ПАНЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 6 август 2014 г.

ПРЪЧИЦИ ОТ ТИКВИЧКИ - ПАНЕ

Бях си обещала да използвам идеята на Веси Казакова за тези панирани тиквички на фурна и снощи ги приготвих. 
Съпругът ми се впечатли много, явно не очакваше да се получи нещо добро. 
Ще напиша начина на приготвяне така, както аз го изпълних.
ПРОДУКТИ:
2 по- малки и крехки тиквички
около 1 каф. ч. брашно
2 яйца
40 г пармезан
100 г галета
сол
3 - 4 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Тиквичките се режат на пръчици така, както е показано на снимката.
Осоляват се и се оставят малко да се отцедят.
Овалват се в брашно, след това се топят в разбитите яйца и накрая се овалват в размесените галета и пармезан.

Редят се върху намазнено дъно на тава " Делимано".
/ Указанията на Веси е да се пекат върху пекарска хартия/.
Отгоре ги напръсках с олио и ги изпекох в много гореща фурна на вентилатор до кафеникав загар.
Отвътре стоят много сочни, а панировката е приятно хрупкава.
Стават за мезенце, просто са много вкусни.
5 август 2014 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар