XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ДВУПЛАСТОВО РЕВАНЕ СЪС СМЕТАНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

събота, 23 август 2014 г.

ДВУПЛАСТОВО РЕВАНЕ СЪС СМЕТАНА



  Днес реших да правя реване, но по рецепта на Иван Звездев. Що ли ми трябваше, ама на, нали съм упорита. Нямах никакво доверие в тези две чаени чаши мляко, които бяха посочени, но просто бях приумила и почнах. Получи се точно това, което предполагах- един вглетен блат. Спрях дотам, ядосах се и почнах второ бъркане, но вече по моята си рецепта.
Към нея включих и 1 к. ч. грис като бях убедена, че ще се получи добър резултат.

ПРОДУКТИ:
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно / 100 г/
1 каф. ч. пшеничен грис
1 бакпулвер
2 ванилии

За сиропиране:
1 равна ч. ч. захар
2 ч. ч. вода

За слепване  и декорация:
500 мл течна сладкарска сметана
шоколад
плод
нес кафе
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбих яйцата със захарта до побеляване на висока степен на миксера. Сложих чашата с грис и брашното, в което предварително съм смесила набухвателя и ванилиите.
Доразбърках добре на ниска степен. Намазах с олио и поръсих с брашно правоъгълна тавичка с размери 20/ 30 см и изсипах сместа.
Изпекох реването в предварително загрята на 180 градуса фурна до приятен загар. Проверявах с дървено шишче. Извадих го, когато то вече излизаше сухо.
Блатът се оказа доста пухкав и дебеличък и взех решението да го срежа с конец на две и да слепя двете части със сметана. 
Обърнах го обратно и направих разрязването.
Сложих първата част и я сиропирах с половината сироп, който приготвих чрез сваряване на захарта и водата. И блатовете, и сиропът ми бяха охладени.
Половината сметана разбих с една щипка натрошено  нес кафе, за да промени малко цвета и вкуса си.
Наложих втората тестена част, сиропирах и нея и намазах реването отгоре с бялата сметана.
Декорирах съвсем набързо с плод и малко разтопен шоколад и приключих с днешните си сладкарски занимания.
 23 август 2014 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар