XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ДРУСАНИ СВИНСКИ МРЪВЧИЦИ С ЛУЧЕЦ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

понеделник, 3 февруари 2014 г.

ДРУСАНИ СВИНСКИ МРЪВЧИЦИ С ЛУЧЕЦ

Традиционно приготвяне на месото в нашия край непосредствено след клането на Грухчо
Снимката е стара, но е действителна :).
Месото се реже на парчета, посолява се, сипва му се малко водичка и олио и се слага в тава да се пече.
При неговата готовност то се изважда и се прехвърля в тенджера, където се овкусява с чубрица, червен и черен пипер, добавят му се нарязан лук/ воден или кромид/ и малко червено вино.
Захлупва се с капак и се оставя да клокне като се раздрусва няколко пъти без да се бърка.
Обожавам го това месо, повярвайте :).


Няма коментари:

Публикуване на коментар