XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПРАЗ С КАЙМА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

понеделник, 17 февруари 2014 г.

ПРАЗ С КАЙМА



То човек да се чуди какво да слага в тенджерите вече?!!
Разгледах си миналогодишните снимки, та да се подсетя какво мога да сготвя.
Не знам днес дали ще ми мине мързелът, та да се захвана за това ястие, но реших да ви го покажа :).
Вкусно е, блажничко и подходящо за по- студеничко време.
Ама пък днес е  много топло, значи вероятно ще изчакам неговото приготвяне като застудее пак.

ПРОДУКТИ:
700 г домашна кайма
2 тънки стръка праз
1 непълна  ч. ч. нарязани чушки
1 непълна ч. ч. домати от консерва
1 морков
1/ 2 каф. ч. олио
сол- на вкус
черен пипер
червен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам праза на колелца и морковчето на парченца. 
Смесвам ги с чушките и олиото, соля ги и ги задушавам под капак. Добавям и нарязаните доматки.
 Бъркам периодично и като поомекнат съставките, слагам каймата и подправките. 
Запържвам малко и нея, добавям подправките и изсипвам всичкото това в не голяма тавичка.
Запичам във фурната до пълното омекване на зеленчуците и сервирам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар