XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СКОРДАЛЯ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

петък, 7 февруари 2014 г.

СКОРДАЛЯ



За този гръцки сос четох на няколко места.
Веднъж го направих по някакво мое усмотрение и доста ми хареса.
Вкусен е, не може да се спори.
И се хапва с всичко.
ПРОДУКТИ:
2 филии стар/ сух/ бял хляб с кората
4- 5 скилидки чесън
2- 3 с. л. олио или зехтин
1 с. л. квасено мляко
ядки от 10 ореха
малко хималайска сол
черен пипер
щипка босилек
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Хлябът се накисва в студена вода и се оставя така да постои.
Изцежда се добре и се слага в дълбока купа.
Към него се добавят: чесънът- нарязан на парченца, мазнината, млякото, накълцаните орехи, солта и подправките.
Пуска се пасаторът и с него се разбива до хомогенна смес въпросната скордаля.
Можете да я консумирате с мръвчица, със сиренце, намазана върху препечено залче хлебец…
Е, не е здравословна, но защо пък да не я опитате поне веднъжJ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар