XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БАНИЦА С ОДРИНСКИ КОРИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

понеделник, 3 февруари 2014 г.

БАНИЦА С ОДРИНСКИ КОРИ

Знаете, че тези кори са по- плътни и наподобяващи домашните печени и затова баницата става по- различна. 
Тук се иска повечко плънка, за да не стане тя суха и спечена.
ПРОДУКТИ:
1 пакет " Одрински кори"
5 яйца
400 г сирене
1 ч. ч. прясно мляко
1/ 2 ч. ч. кисело мляко
 1 пакетче краве масло/ 125 г/
малко сол
олио- за намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1 вариант:
Всяка кора се маже с  част от разтопеното масло и със смес, приготвена от разбитите яйца с двата вида мляко и натрошеното сирене вътре в нея.
 Навиват се на руло и се нареждат в намаслена тава една до друга. 
Нарязват се предварително и се поливат с останалото количество масло.
Баницата се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до придобиване на приятен златист загар.
2 вариант:
Всяка кора се маже с масло и се поръсва с посочената горе смес.
Сгъват се както е показано на снимката, намазват се още веднъж с масло и се пекат по описания вече начин в намазана с олио тава.


Няма коментари:

Публикуване на коментар