XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ФУСИЛИ СЪС СВИНСКО И ЗЕЛЕНЧУЦИ НА ТИГАН

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 24 юли 2013 г.

ФУСИЛИ СЪС СВИНСКО И ЗЕЛЕНЧУЦИ НА ТИГАН



Макарони или фусили- все едно. По- важното е, че стават вкусни с добавка на още нещо. За разлика от някога, когато мама ни ги правеше само със сирене, захар и масло, сега тяхното приготвяне търпи доста солени  импровизации.

ПРОДУКТИ за двойна порция:
300 г свинско месо
2 моркова
1 прясна краставица
2 пресни чушки или една купичка от ядки с нарязани и замразени
копър
чеснов пипер или чесън плюс черен пипер
сол на вкус
3 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам свинското месо и го задушавам в тефлонов тиган заедно с олиото.
Посолявам го и го оставям леко да се позапържи.
Изваждам го и в същата мазнина задушавам нарязаните моркови на кръгчета, краставицата- на люспички  и чушките на дребно.
Връщам отново месото в тигана.
 Слагам и предварително сварените, промити в гевгир под студена вода  и изцедени  фусили.
Запържвам всичко за кратко при постоянно бъркане/ обръщане/ на продуктите. Овкусявам с нарязания на ситно копър и с чесновия пипер.
Поднасям блюдото още топло.
С него върви чаша вино или студена биричка.
18 юли 2013 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар