XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: РАЗКОШНИ ШОКОЛАДОВИ МЪФИНИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

понеделник, 1 юли 2013 г.

РАЗКОШНИ ШОКОЛАДОВИ МЪФИНИ


    Рецептата е много лесна и сполучлива. Съвсем скоро я научих от моята нова весела и усмихната дружка Роза Костова от Павел баня :). Мъфините стават много шоколадови и доста ухаещи на масълце. Траят няколко дни без да се вкоравяват и изсъхват.

Отличават е с изключителен вкус и пръхкавост.
ПРОДУКТИ:
1 яйце
1/ 2 ч. ч. захар
1/ 2 ч. ч. квасено мляко
80 г краве масло
1 с. л. какао / аз слагам с връх, защото обичам много шоколадовите нещица/
60 г черен шоколад/ сложете млечен, ако не обичате натурален/
1 бакпулвер
1 ч. ч. брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С помощта на миксер разбивам яйцето със захарта. Намалявам степента и добавям млякото, стопеното и охладено масло и какаото. Нарязвам на дребни парченца шоколада и го слагам в какаовата смес. Изсипвам бавно брашното, в което предварително съм смесила бакпулвера.
Вземам хартиени формички и ги поставям в алуминиеви със същите размери. Пълня хартиените около 2/ 3 от вместимостта им.
Пека ги в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 35 минути. Готовността на мъфините обявявам след като ги боцна с клечка за зъби, а по нея не лепне тесто.
Опитайте ги, невероятни са! :)

6 коментара:

  1. Здравейте :) страхотна рецета :) Ако може да попитам колко горе долу стават на брой мъфините?

    ОтговорИзтриване
  2. Иви, получават се 8 мъфини, но можеш да намалиш маслото, защото стават блажнички. Напоследък слагам 80 г и смятам, че така е по- добре. Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за бързия отговор,тази неделя мисля да се поглезим с тези изкушение ...хих .Поздрави! :)

      Изтриване
  3. Здравейте за първи път ще правя мъфини .. Забължително ли е да се слагат в хартиена форма. Може ли направо в алуминиевата

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте! За предпочитане е да са И в хартиени форми, за да сте сигурна, че няма да залепнат. А и другото- хартията поема излишната мазнина и ги държи меки няколко дни наред. Поздрави и успех!

    ОтговорИзтриване
  5. Сърдечно Ви благодаря за съвета!
    Обожавам джоджен, имам и домашен, който е много ароматен , и ще сложа следващия път.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване