XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЗДРАВОСЛОВНИ СОДЕНИ ПИТКИ " ДЪЛГОЛЕТИЕ"

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 10 юли 2013 г.

ЗДРАВОСЛОВНИ СОДЕНИ ПИТКИ " ДЪЛГОЛЕТИЕ"


Обожавам домашния хляб. Трудно може някой да ме излъже да ям купен бял. Е , ако е домашна питка- да, но … ДОМАШНА. Преди няколко вечери направих една импровизация според наличните здравословни продукти у дома. Получиха се едни леки питчици, от които похапнах без угризение на съвестта.
Ето и тяхното приготвяне:
ПРОДУКТИ:
1 ч. ч. черно брашно
1 ч. ч. бяло брашно
1 с. л. оризово брашно
2 с. л. овесени трици
1 с. л. сусам
1 с. л. ленено семе
1 яйце
1 с. л. квасено мляко
1 с. л. зехтин
1 ч. л. балсамов оцет
1 с. кафява захар
1 ч. л. хималайска сол
1 непълна ч. л. сода за хляб
100 мл вода
/ малко черно брашно за намесване на питките- ако е необходимо/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Смесих брашното със содата. Изсипах го в дълбока купа, направих кладенче, в което добавих всички останали посочени продукти. Замесих тесто, което разделих на 8 парчета.
Всяко от тях оформих на малка питка, а отгоре им направих малък прорез с помощта на назъбено ножче. Наредих питките на разстояние върху пекарска хартия и ги изпекох до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Извадих ги от фурната, а след това от тавата. Покрих ги с мека кърпа и ги оставих така за около 15 минути след което време те вече бяха готови за консумация.
 юли 2013 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар