Предлагам на вас, посетителите на моя блог, една лесна и достъпна постна рецепта, която вероятно знаете, но пък точно сега да не се сещате, че е подходяща и позволена за настоящите дни на Великите пости.
ПРОДУКТИ:
500 г печурки
1 средно голяма глава праз
1 червена и 1 зелена прясна чушка / може и замразени във фризера/
около 30 мл олио, ако изпълнявате рецептата по време на пости или 20 мл олио и 20 г краве масло, ако приготвяте ястието в друго време
соев сос или сол- на вкус
подправки- червен и черен пипер, магданоз и копър / пресни/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Измивам, обелвам и нарязвам гъбите на по- едри парчета с форма според моментните ми хрумвания.
Нарязвам праза на филийки.
Същата процедура правя и с чушките, но в случая те са нарязани и замразени, трябва само да ги размразя.
Изсипвам мазнината в по- дълбок тиган.
Слагам лука, гъбите и чушките, соля ги на вкус или ги овкусявам със соев сос и ги задушавам в мазнината.
Не наливам вода, защото гъбите пускат такава от себе си.
Разбърквам често до момента, в който всичко започне да се пържи.
Овкусявам гъбеното ястие с черния пипер, червения пипер и магданоза, разбърквам добре и отстранявам тигана от котлона.
Сервирам гъбеното блюдо, поръсено с пресен копър и парче лимон за свежест и добър вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар