Тяхното приготвяне гледах при Лора и Стоян, но честно да кажа, че очаквах
по- интересен вкус.
Да, ухаят на масълце, но само толкова.
И все пак ще споделя рецептата.
ПРОДУКТИ:
няколко средно големи
картофа
краве масло
сминдух
сол
За ароматен млечен сос:
кисело мляко
чесън
мъничко кромид лук
пресен джоджен
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се сваряват
в леко солена вода до готовност.
Белят се и се редят
на разстояние в тава, застлана с пекарска хартия.
Отгоре се намачкват с
вилица, за да станат леко „ рошави”.
Поливат се с
разтопеното масло и се поръсват със сол и сминдух.
Пекат се на 200
градуса до получаване на коричка.
Сосът се приготвя като млякото се смесва с наситнените
чесън, кромид и джоджен.
Соли се на вкус.
Картофите се
консумират с него.
21. 07. 2015 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар