Често ни ги правеше мама, но с
по- редичко тесто и ги наричаше палачинки.
Във времето аз полека сгъстявах
сместа, докато направих своя, с направата на която настина се получават
надутички бухти.
Не ги правя често, защото
избягваме пърженото, но поне по 3- 4 пъти в годината се сещам за тях.
ПРОДУКТИ:
2 яйца
1 каф. ч. кисело
мляко
1 ч. л. захар
щипка сол
1 каф. л. сода за
хляб
1 ч. ч. с голям връх
брашно
олио- за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се разбиват
със захарта и солта.
Към тях се добавя
млякото и накрая брашното, което предварително съм смесила със содата.
Бъркам до
получаването на хомогенна смес.
Гребва се от тестото с
лъжица/ в случая е с чаена/ и оформящите се по този начин бухтички се пържат в
горещо олио.
Трябва да се внимава
те да не загорят отгоре, а вътре да останат сурови и затова е желателно
пърженето да става на умерен огън.
Можете да ги хапвате
със сирене, с шарена сол, с мед или пудра захар, мармалад и конфитюр ...
Че даже и без нищо
като допълнение към тях.
Въпрос на вкус и
предпочитания.
Няма коментари:
Публикуване на коментар