Приготвят се лесно и са далеч по-
здравословни от пържените.
За вкуса няма да говоря, вие сами ще
усетите какъв е той.
ПРОДУКТИ:
крехки тиквички
сол
олио
Дресинг:
оцет
чесън
копър
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвате тиквичките
на по- тънки кръгчета и ги осолявате.
Подреждате ги на
няколко реда в намазнена тава/ желателно е да е шахматно/, като между всеки ред поръсвате олио.
Отгоре- отново олио.
Печете ги на 200
градуса до готовност, но на няколко пъти разклащате тавата, за да не залепнат
при печенето.
Не ги бъркате с
нищо.
Изваждате ги и ги
оставяте да се охладят.
През това време си
нарязвате зелениите и чесъна и ги смесвате с оцет на вкус.
Вземате кутия с капак
и започвате да редите на редове кръгчетата тиквички като между тях ръсите от дресинга.
Затваряте кутията и оставяте
така приготвените тиквички в хладилника поне за една нощ.
Така те ще се охладят напълно и ароматите ще се смесят добре.
Прекрасни са тези
тиквички за летните дневни горещини, че защо не и за вечерта, когато си налеете
малко ракийка.
21. 07. 2015 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар