XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ТИКВИЧКИ НА ФУРНА С ЧЕСЪН И ЗЕЛЕНИИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

вторник, 21 юли 2015 г.

ТИКВИЧКИ НА ФУРНА С ЧЕСЪН И ЗЕЛЕНИИ

 Приготвят се лесно и са далеч по- здравословни от пържените.
За вкуса няма да говоря, вие сами ще усетите какъв е той.

ПРОДУКТИ:
крехки тиквички
сол
олио

Дресинг:
оцет
чесън
копър
магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвате тиквичките на кръгчета и ги осолявате.
Подреждате ги на няколко реда в намазана с олио тава.
Отгоре също ги поръсвате с олио.
Печете ги на 200 градуса до готовност, но на няколко пъти разклащате тавата, за да не залепнат при печенето.
Не ги бъркате с нищо.
Изваждате ги и ги оставяте да се охладят.
През това време си нарязвате зелениите и чесъна и ги смесвате с оцет на вкус.
Вземате кутия с капак и започвате да редите на редове кръгчетата тиквички като на няколко места ръсите от дресинга.
Затваряте кутията и оставяте така приготвения зеленчук в хладилник поне за една нощ.
Така ще се охлади напълно и ще се смесят добре ароматите.

Прекрасни са тези тиквички за летните дневни горещини, че защо не и за вечерта, когато си налеете малко ракийка.

21. 07. 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар