Ах, тези зелени кюфтенца!
Обожавам ги!
Всичко, което се приготвя със
зелении, ми е любимо.
Начинът на приготвяне е както при тучените, копривените ,
лападените и спаначените кюфтаци.
ПРОДУКТИ:
1 чиния / с връх/
нарязан магданоз
2 яйца
2 с. л. кисело мляко
5 с. л. с лек връх
брашно
100 г зряло сирене
черен пипер
чесън на прах- по
желание
хималайска сол- на
вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата и солта се
разбиват с миксер.
Към тях на ниска
степен на разбиване се добавят рендосаното сирене и млякото, а след тях лъжица
по лъжица и брашното.
Сместа се овкусява с
подправките.
Накрая се изсипва
нарязаният магданоз.
От готовата смес се
оформят кюфтенца/ с ръка, ако тя е по- гъста и чрез гребване с лъжица- ако е рядка/.
Пържат се в горещо олио до златисто.
.................................................
Към тях можете да си притурите млечен сос с чесън и копър.
.................................................
Към тях можете да си притурите млечен сос с чесън и копър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар