XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЗЕЛЕН БОБ С ДОМАТИ И ЛУК или ЗЕЛЕН БОБ НА ЧОРБА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

понеделник, 27 юли 2015 г.

ЗЕЛЕН БОБ С ДОМАТИ И ЛУК или ЗЕЛЕН БОБ НА ЧОРБА

 Приготвям го така, че през зимата направо да си отворя буркана и да си хапна сочен зелен бобец. Изобщо не го дообработвам, защото той си е напълно готов.
 А вие можете да си го направите и на яхния, даже ще ви е много лесно.
ПРОДУКТИ:
 / количество няма да определя, защото всеки си го прави така, както му харесва- с повече или по- малко домати и лук, по- гъстичък или по- рядък…/

зелен боб
домати
кромид лук
сол
копър
магданоз
млян черен пипер- по желание
аспирин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Зеленият фасул се измива, почиства и нарязва на парчета.
Слага се в голяма тенджера и се вари в продължение на около 20 минути във вода, в която е сложена сол.
Част от пяната се отстранява.
След това се добавят нарязаните на дребно домати и лук.
Бобът се вари до готовност.
Овкусява се със зелените подправки.
Оставя се да се поохлади и се насипва в компотени буркани.
Във всеки един буркан се слага по 1 аспирин.
Задължително! Иначе очаквайте бомбаж.
Стерилизират се в продължение на 20 минути, не повече.
Гарантирам качествени фасулени консерви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар