Приготвям го така, че през зимата
направо да си отворя буркана и да си хапна сочен зелен бобец. Изобщо не го
дообработвам, защото той си е напълно готов.
А вие можете да си го направите и на яхния, даже ще ви е много лесно.
А вие можете да си го направите и на яхния, даже ще ви е много лесно.
ПРОДУКТИ:
/ количество няма да определя,
защото всеки си го прави така, както му харесва- с повече или по- малко домати
и лук, по- гъстичък или по- рядък…/
зелен боб
домати
кромид лук
сол
копър
магданоз
млян черен пипер- по
желание
аспирин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Слага се в голяма
тенджера и се вари в продължение на около 20 минути във вода, в която е сложена
сол.
Част от пяната се отстранява.
Част от пяната се отстранява.
След това се добавят
нарязаните на дребно домати и лук.
Овкусява се със
зелените подправки.
Оставя се да се
поохлади и се насипва в компотени буркани.
Във всеки един буркан се слага по 1 аспирин.
Задължително!
Иначе очаквайте бомбаж.
Гарантирам качествени
фасулени консерви.
Няма коментари:
Публикуване на коментар