Доста време го гледах на клип в интернета и се канех да го направя, но
все отлагах. Да, ама няколко дни бяхме с моите племеннички на село и трябваше
да мисля нещо за закуска и взех, че го наредих и изпекох.
Ами честно да си призная- много вкусно нещо. Бързо и сполучливо.
ПРОДУКТИ:
1 нарязан хляб или 1 готова питка
1 пак. краве масло/
125 г/
400- 500 г салам „
Камчия”
4 по- големи домата
300 г кашкавал
5 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
малко сол
чубрица
черен пипер
За запълване на средата:
1 домат
100 г сирене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Всички хлебни филийки
се намазват с масълце и се подреждат изправени ветрилообразно една до друга в
намазана с мазнина тава.
Между тях се слагат
резени от колбаса и доматите.
Средата на ветрилото
се запълва с парчета от домати и сирене.
Най- отгоре се
поръсва с настъргания кашкавал.
Всичко това се пече в
загрята на 180 градуса фурна в продължение на 30 минути.
УТОЧНЕНИЕ:
С питката става много по- добре, защото филийките са малки и не остават сухи.
18. 07. 2015 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар