XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С ОРИЗ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 28 февруари 2014 г.

ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С ОРИЗ

Обожавам ги-  и лете, и зиме.
Днес им дойде редът. Вече нямаше как да ги подмина. 
Използвах последните чушки от фризера.
   Задушавам 1 глава кромид лук с 1 настърган морков в олио и сол на вкус. За плънката  на десетина чушки добавям 1 ч. ч. ориз. Запържвам го до " стъклен". Слагам червен пипер и куркума, разбърквам  и веднага доливам топла вода- поетапно, но общо 3 ч. чаши. Овкусявам с черен пипер, чубрица и малко джоджен. Бъркам докато оризът поеме течността. Отстранявам го от огъня и го оставям да се поохлади, през което време той се сгъстява напълно. Слагам пресен копър и пълня чушките. Топя отворите им в брашно. Редя ги една срещу друга  в намазана с олио тава и върху тях подреждам парчета консервирани домати. Поливам с олио и малко вода и пека на 250 градуса до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар