Обожавам ги- и лете, и зиме.
Днес им дойде редът. Вече нямаше как да ги подмина.
Използвах последните чушки от фризера.
Задушавам 1 глава кромид лук с 1 настърган морков в олио и сол на вкус. За плънката на десетина чушки добавям 1 ч. ч. ориз. Запържвам го до " стъклен". Слагам червен пипер и куркума, разбърквам и веднага доливам топла вода- поетапно, но общо 3 ч. чаши. Овкусявам с черен пипер, чубрица и малко джоджен. Бъркам докато оризът поеме течността. Отстранявам го от огъня и го оставям да се поохлади, през което време той се сгъстява напълно. Слагам пресен копър и пълня чушките. Топя отворите им в брашно. Редя ги една срещу друга в намазана с олио тава и върху тях подреждам парчета консервирани домати. Поливам с олио и малко вода и пека на 250 градуса до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар