XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ДРУСАНИ СВИНСКИ МРЪВЧИЦИ С ЛУЧЕЦ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

понеделник, 3 февруари 2014 г.

ДРУСАНИ СВИНСКИ МРЪВЧИЦИ С ЛУЧЕЦ

Традиционно приготвяне на месото в нашия край непосредствено след клането на Грухчо
Снимката е стара, но е действителна :).
Месото се реже на парчета, посолява се, сипва му се малко водичка и олио и се слага в тава да се пече.
При неговата готовност то се изважда и се прехвърля в тенджера, където се овкусява с чубрица, червен и черен пипер, добавят му се нарязан лук/ воден или кромид/ и малко червено вино.
Захлупва се с капак и се оставя да клокне като се раздрусва няколко пъти без да се бърка.
Обожавам го това месо, повярвайте :).


Няма коментари:

Публикуване на коментар