Дробчета правя всякакви, но тези са лесни и по- плътни.
Не се пържат и не цвърчат, а улесняват домакинята да приготви нещо
бързо и вкусно.
ПРОДУКТИ:
1 кг пилешки дробчета
брашно- за овалване
4- 5 с. л. олио
малко бира
черен пипер
босилек
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Дробчетата се
почистват и измиват. Режат се на две.
Осоляват се и се
овкусяват с подправките.
С половината мазнина
се помазва тава и в нея се редят овъргаляните в брашното дробчета.
Поливат се с
бирата и с останалата мазнина.
Можете отново да ги поръсите с подправките.
Пекат се във фурна до
пълна готовност, а после се консумират с биричка или бяло вино.
Грехота е иначе :).
Няма коментари:
Публикуване на коментар