За този гръцки сос четох на
няколко места.
Веднъж го направих по някакво мое
усмотрение и доста ми хареса.
Вкусен е, не може да се спори.
И се хапва с всичко.
ПРОДУКТИ:
2 филии стар/ сух/
бял хляб с кората
4- 5 скилидки чесън
2- 3 с. л. олио или
зехтин
1 с. л. квасено мляко
ядки от 10 ореха
малко хималайска сол
черен пипер
щипка босилек
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Хлябът се накисва в
студена вода и се оставя така да постои.
Изцежда се добре и се
слага в дълбока купа.
Към него се добавят:
чесънът- нарязан на парченца, мазнината, млякото, накълцаните орехи, солта и подправките.
Пуска се пасаторът и
с него се разбива до хомогенна смес въпросната скордаля.
Можете да я
консумирате с мръвчица, със сиренце, намазана върху препечено залче хлебец…
Е, не е здравословна,
но защо пък да не я опитате поне веднъжJ.
Няма коментари:
Публикуване на коментар