XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: РИБА С ОРИЗ И СУШЕНИ СЛИВИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

неделя, 23 февруари 2014 г.

РИБА С ОРИЗ И СУШЕНИ СЛИВИ

Някога мама казваше: " Идва Свети Никола. Ще правим риба с ориз и сушени сливи." Сега не е Никулден, но се сетих за това и ми се прияде рибата, приготвена по този начин. Може би ще ви се стори странна комбинацията, но е вкусничка.
А и най- вече ми харесва, защото отново ме върна в детските ми години.
 ПРОДУКТИ:
1 кг скумрия
2 ч. ч. ориз
8 ч. ч. вода
2 глави кромид лук
1 шепа нарязани чушки
1 ч. ч. консервирани домати
20 сушени сливи
5- 6 с. л. олио
червен пипер
черен пипер
чубрица
джоджен
магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В тава слагам олиото и нарязаните кромид и чушки. Запържвам ги до тяхното омекване. Изсипвам ориза. Запържвам го докато стане " стъклен". Добавям доматите и червения пипер. Разбърквам добре и наливам водата. Овкусявам с черния пипер, чубрицата и джоджена. 
Отново разбърквам всичко и нареждам нарязаната на парчета сурова риба и сливите.
Оставям ястието да се пече на 200 градуса. 
Отварям фурната само веднъж, за да " поразбутам" лекичко оризеца.
След пълното извиране на водата  и запичане на ястието, изваждам тавата и поръсвам с нарязания магданоз.

19 февруари 2014 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар