Знаете, че тези кори са по- плътни и наподобяващи домашните печени и затова баницата става по- различна.
Тук се иска повечко плънка, за да не стане тя суха и спечена.
ПРОДУКТИ:
1 пакет " Одрински кори"
5 яйца
400 г сирене
1 ч. ч. прясно мляко
1/ 2 ч. ч. кисело мляко
1 пакетче краве масло/ 125 г/
малко сол
олио- за намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1 вариант:
Всяка кора се маже с част от разтопеното масло и със смес, приготвена от разбитите яйца с двата вида мляко и натрошеното сирене вътре в нея.
Навиват се на руло и се нареждат в намаслена тава една до друга.
Нарязват се предварително и се поливат с останалото количество масло.
Баницата се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до придобиване на приятен златист загар.
2 вариант:
Всяка кора се маже с масло и се поръсва с посочената горе смес.
Сгъват се както е показано на снимката, намазват се още веднъж с масло и се пекат по описания вече начин в намазана с олио тава.
Няма коментари:
Публикуване на коментар