Понякога приготвям готов гювеч в
буркани и през зимния сезон съм волна на това да отида в мазето и да си изнеса
почти готовата храна.
Като краен вариант приготвям гювеча и в постен вариант, но в случая е с
едно пиленце.
ПРОДУКТИ:
1 пиле около 1 кг
2 буркана гювеч/
патладжан, тиквички, зелен фасул, чушки, домати, моркови, грах/
5 картофа
1/ 2 винена чаша с
бяло вино
6 с. л. олио
2 с. л. брашно и
мъничко водичка
Подправки: десетина
скилидки чесън, зърна черен пипер, девесил, червен пипер, чубрица, мащерка,
дафинов лист / можете да ги подмените според вашия вкус /
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В глинен гювеч
изсипвам 3 с. л. олио и върху нея редя всички продукти като лука и картофите
съм нарязала на едро.
Върху тях изсипвам
виното и размитото във водата брашно.
Слагам и останалата
мазнина.
Овкусявам с
подправките, захлупвам съда и пека
ястието в началото за около 30 минути на максимална температура, а след това я
намалявам на 150 градуса и пека така в
продълженоТие на около 1 час.
от архивите
Няма коментари:
Публикуване на коментар