XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: Зеленчукова ЕКО баница " От градината на Марги"

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 25 септември 2013 г.

Зеленчукова ЕКО баница " От градината на Марги"


Това е една много вкусна и сочна баница, приготвена с наличните зеленчуци, с които моята градина ни дарява.
Абсолютно вегетарианска е, даже минава към постните блюда.
Врътнете си я, ако все още можете да намерите посочените продукти.
Можете да си импровизирате с каквито зеленчуци желаете.

ПРОДУКТИ:
6 мънички главички лук
десетина  зелени перца
2 пресни чушки
2 картофа
2 моркова
2 зелени доматчета
2 тиквички
1 краставица
малко тученица
свеж магданоз и копър
фини кори за баница
1 непълна каф. ч. олио
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Лука, чушките, доматчетата и тученицата нарязвам на дребни парченца, а останалите продукти ги рендосвам.
Запържвам и задушавам всичко в част от мазнината до омекване на продуктите.
Вземам по две от корите и върху тях разстилам от охладената плънка.
 Навивам на рулца и така до свършека на корите.
Нареждам рулата едно до друго в намазнена тава, нарязвам ги на парчета, поръсвам ги с останалото олио и изпичам баницата в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаване на приятен загар.


Изваждам я и я завивам с кърпа, ако искаме да я хапнем мекичка.

август 2013 г

2 коментара: