С тях отраснах. В детството си ги знаех под името "Софиянки". Малко смешничко, ама е факт :). После с мен ги сподели моя приятелка. Бяха под името Бързи сиренки. Можете да ги срещнете и като Мързеливки, Добруджанки... Както и да са наречени знайте, че става въпрос за едни и същи сиренени питчици, които се правят от малко продукти, а стават невероятно мекички и вкусни. А пък колко са бързи ще разберете едва тогава, когато решите да ги направите.
ПРОДУКТИ:
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. натрошено сирене
2 ч. ч. брашно
1 ч. л. сода за хляб
/ без яйца/
За отгоре:
парченца сиренце
парченца краве масло
за намазване на тавата- олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От посочените продукти се замесва меко тесто. Правят се питки, които се редят в намазнена тава на разстояние една от друга. Отгоре на тях се прави разрез на кръстче и в него се поставят по парченце масло и сирене. Можете да поръсите и с любима подправка. Все стават вкусни. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. Изваждат се, завиват се за кратко в мека кърпа и след това се консумират с чай, айрян и с всичко онова, за което можете да се сетите . Няма как да не ви харесат, защото са много подходящи за закуска :).
Mного вкусни и сполучливи станаха,благодаря!
ОтговорИзтриванеДа, те винаги стават сполучливи и не създават проблеми при приготвянето им. Предпочитаме ги, защото са вкусни и много бързи. Поздрави! :)
ОтговорИзтриванеМного вкусни
ОтговорИзтриванеОооо, това са добрите стари и бързи питчици.
ОтговорИзтриванеС тях отгледах дъщеря си.
Питките са страхотни!!! Благодаря за рецептата
ОтговорИзтриванеО, да, най- лесните и най- вкусните и подходящи за закусчица.
ОтговорИзтриванеВинаги стават много хубави и бързо се приготвят
ОтговорИзтриванеМного лесни за приготвяне и много вкусни-винаги
ОтговорИзтриванеДаааа. Те са от доброто старо време и са доста сполучливи.
ОтговорИзтриване