Много я обичам, защото е лекичка и вкусна.
Кой ли не предпочита чорбица от зеленийки и то в горещините?!
Пълна е с витаминки, а и в комбинация със сиренце и оризец... ммммммм :)! В двора целогодишно расте лапад, пресен лучец- също.
Варя я редовно и си я хапваме с охота.
ПРОДУКТИ:
10- 15 листа лапад
4- 5 листенца киселец или толкова зелени джанки
4- 5 листенца киселец или толкова зелени джанки
1 връзка зелен лук
1 чушка
1 каф. ч. ориз
150 г сирене
2 с.л. олио и 1 каф. л. червен пипер- по желание
сол на вкус
чубрица
свеж магданоз
2 с. л. кисело мляко
вода- количеството е по ваша преценка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В кипяща вода слагам нарязаните лук, чушка, лапад и киселец. Слагам и джанките, ако нямам киселец. Соля на вкус. Добавям ориза и варя до неговата готовност. Овкусявам с подправките. Понякога правя лека запръжка от олиото и червения пипер. Разбивам млякото с малко количество от бульона. Добавям ги към чорбата и я оставям да кипне. Отстранявам я от котлона и в нея слагам натрошеното сирене.
Чорбичката вече е готова за консумация.
Вкусна е и топла, и много студена.
...............................
април 2013 г
aaaa, i az si imam labıda v dvora ,mnogo ni dopada.
ОтговорИзтриване