XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕ НА ФУРНА С ЯБЪЛКИ, ПОРТОКАЛ И ПРЯСНО КОЗЕ СИРЕНЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 1 май 2013 г.

ПИЛЕ НА ФУРНА С ЯБЪЛКИ, ПОРТОКАЛ И ПРЯСНО КОЗЕ СИРЕНЕ


По принцип в моите рецепти няма такава смесица от продукти , но наскоро реших да опитам и така. Приятно учудена останах, когато ястието започна да се запича.
От фурната се разнесе един много приятен аромат- на месо, печени плодове и масло…След това ми харесаха и мръвчиците. Те изглеждаха наистина като в сметанов сос. За комбинацията от сирене и босилек няма да говоря, защото тя просто е невероятнаааа :). Прясното козе сиренце на „Жоси” е толкова нежно и приятно, че с нищо не отстъпва на другите продукти от подобен род. При кулинарна обработка от него се носи аромат на масълце, което те кара да започнеш да се облизваш още преди ястието да е станало готово.
ПРОДУКТИ:
6 пилешки бутчета или плешки
2 средно големи ябълки
1 малък портокал
1 кофичка/ 150 г/ прясно козе сирене „ Жоси”
3 с. л. олио
30 мл бяло вино
сол на вкус
черен пипер
босилек
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Намазвам тавата с олио и върху него нареждам на разстояние месото, което предварително съм осолила. Почиствам ябълките от семената и ги нарязвам на парчета, но не ги беля. Портокалът също разделям на парченца. Слагам плодовете, а върху тях и сиренцето.
Добавям  козето сирене, наливам виното, овкусявам ястието с подправките и го слагам да се пече на 200 градуса.
До края на печенето го разбърквам един път, а малко преди изваждането  поливам месото с отделената мазнина.
Получава се невероятно ароматно блюдо с отлични вкусови качества.
 април 2013 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар