XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БЪРЗИ ПИТКИ СЪС СИРЕНЕ ... питки "МЪРЗЕЛИВКИ"

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 15 май 2013 г.

БЪРЗИ ПИТКИ СЪС СИРЕНЕ ... питки "МЪРЗЕЛИВКИ"

С тях отраснах. В детството си ги знаех под името "Софиянки". Малко смешничко, ама е факт :). После с мен ги сподели моя приятелка. Бяха под името Бързи сиренки. Можете да ги срещнете и като Мързеливки, Добруджанки... Както и да са наречени знайте, че става въпрос за едни и същи сиренени питчици, които се правят от  малко продукти, а стават невероятно мекички и вкусни. А пък колко са бързи ще разберете едва тогава, когато решите да ги направите.
ПРОДУКТИ:
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. натрошено сирене
2 ч. ч. брашно
1 ч. л. сода за хляб
/ без яйца/

За отгоре:
парченца сиренце
парченца краве масло

за намазване на тавата- олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От посочените продукти се замесва меко тесто. Правят се питки, които се редят в намазнена тава на разстояние една от друга. Отгоре на тях се прави разрез на кръстче и в него се поставят по парченце масло и сирене. Можете да поръсите и с любима подправка. Все стават вкусни. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. Изваждат се, завиват се за кратко в мека кърпа и след това се консумират с чай, айрян и с всичко онова, за което можете да се сетите . Няма как да не ви харесат, защото са много подходящи за закуска :).
Можете да замените сиренето отгоре с кашкавал. И така стават.

9 коментара:

  1. Mного вкусни и сполучливи станаха,благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Да, те винаги стават сполучливи и не създават проблеми при приготвянето им. Предпочитаме ги, защото са вкусни и много бързи. Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Оооо, това са добрите стари и бързи питчици.
    С тях отгледах дъщеря си.

    ОтговорИзтриване
  4. Питките са страхотни!!! Благодаря за рецептата

    ОтговорИзтриване
  5. О, да, най- лесните и най- вкусните и подходящи за закусчица.

    ОтговорИзтриване
  6. Винаги стават много хубави и бързо се приготвят

    ОтговорИзтриване
  7. Много лесни за приготвяне и много вкусни-винаги

    ОтговорИзтриване
  8. Даааа. Те са от доброто старо време и са доста сполучливи.

    ОтговорИзтриване