XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СИРОМАШКИ / ЖЪТВАРСКИ / ТАРАТОР

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 2 май 2013 г.

СИРОМАШКИ / ЖЪТВАРСКИ / ТАРАТОР


Подхванаха ни жегите и започнах да готвя все по- рядко. Какви ти манджи и гозби на тези 30 градуса?!  Та то  чак не е за приказване… Лошото е, че обичам нещо „ разкарно”, но не и таратор с мляко и затова често си забърквам този. Нали пък си падам по селската идилия, та и затова. Хем бърз, хем лесен, хем много разхлаждащ. Като си сръбнем по паничка от него и ни става едно хубаво, хубавоооо… :).
ПРОДУКТИ:
1 краставица
3- 4 стръкчета пресен чесън
свеж копър
свеж магданоз
вода за разреждане
                                                                        олио
оцет или 3-4 сварени и намачкани / без люспата/ кисели джанки
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Всичко се смесва като за обикновен таратор . Няма никаква философия. Слага се малко повечко олио, за да не е съвсем воднист.
Направете си го, съвсем му е времето вече :).
....................................
април 2013 г

2 коментара: