XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: "ЗАБРАВЕНИ" СЛАДКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 11 януари 2012 г.

"ЗАБРАВЕНИ" СЛАДКИ

Едва ли има някой, който вече да не ги е " забравял" тези сладчици, но все пак- нека ги споделя и аз с всички вас, които идвате на гости в моя блог :).


Топят се в устата… Това са най- бързите и изключително вкусни сладчици, които можете да направите без никакви усилия. Просто загрявате  фурната на 180 градуса, бъркате ги за десетина минутки, пъхате ги да се пекат, изключвате фурната и… забравяте за тях :).


ПРОДУКТИ:
2 белтъка
100 гр захар
100 гр орехи
100 гр шоколад
2 ванилия
щипка сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Включете фурната на 180 градуса.
Разбийте белтъците на твърд сняг със солта.
 Постепенно започнете да добавяте захарта като продължавате разбиването до получаване на лъскав крем.
Начупете или нарежете на малки парченца  шоколада, нарежете и орехите, добавете  и ванилията и внимателно /с дървена лъжица/ ги разбъркайте заедно с белтъка.
Покрийте с хартия за печене голяма тава и с  лъжица сипвайте купчинки от белтъците  на разстояние от около 2 см / аз ползвах чаена лъжица/ като не се старайте да са с правилна форма, за да станат небрежни и красиви скалички.
Сложете тавата със сладките във вече загрятата на 180 градуса фурна, затворете я и веднага я изключете, след което поне 3- 4 часа не я отваряте и пипате.
Чудесно ще е , ако ги „ забравите” още вечерта, а на сутринта ще намерите чудесни целувчени сладчици за кафенцето ви :).
декември 2011 г


Няма коментари:

Публикуване на коментар