XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СОЛЕНИЯТ ПАЙ НА сем. ДИМИТРОВИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

събота, 28 януари 2012 г.

СОЛЕНИЯТ ПАЙ НА сем. ДИМИТРОВИ

Този пай ни е любим. 
Става бързо и е завидно вкусен, а рецептата за него имам в тефтера си от преди много години. Досега го правех в кексова форма, но днес го изпекох в тава, защото когато е по- тънък, той се изпича по- добре.
 ПРОДУКТИ:
4 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
6 с. л. олио
1 равна с. л. сол
1 равна ч. л. сода
щипка лимонена киселина
2 ч. ч. брашно
150 г колбас по ваша преценка
150 г сирене
150 г маслини
2 кисели краставички
2 с л. нарязани пресни чушки 
чубрица / обикновена, балканска, мащерка.../
1 с. л. магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбийте яйцата със солта, добавете олиото, киселото мляко и накрая брашното, в което сте  размесили содата и лимонената киселина.
Разбъркайте сместа добре и в нея сложете натрошеното сирене, нарязаните и изцедени от сока  краставички и маслини, а накрая - чушките и  колбаса.
Овкусете с чубрицата и магданоза и отново объркайте всичко. 
Изсипете полученото кейково тесто в намазана с олио и поръсена с брашно тава и изпечете пая в предварително загрята на 180 градуса в продължение на около 1 час.
Извадете готовия солен пай от фурната, изчакайте да поизстине и чак тогава го нарежете.
Паят е сочен, но не  и тестлив. 
Има вкус на пица, но е с по- различна консистенция.
ПОДХОДЯЩА ТОПЛА ЗАКУСКА ЗА ПОЧИВНИТЕ ДНИ, ВКЛЮЧВАЩА В СЕБЕ СИ ВЪГЛЕХИДРАТИ, МАЗНИНИ И БЕЛТЪЧИНИ.
27. 01. 2012 г

1 коментар:

  1. Много вкусен пай сте ни предложили! Благодаря за споделената рецепта! Поздрави!

    ОтговорИзтриване