XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КАЧАМАК ТАВА/ ЮНАШКИ КАЧАМАК/

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

събота, 14 януари 2012 г.

КАЧАМАК ТАВА/ ЮНАШКИ КАЧАМАК/

От книгата "ИЗКУСТВОТО НА ИСТИНСКАТА ХРАНА"



Знаете ли какво е да се събуди къщата с аромата на запечен качамак с масло и сирене, но в тази му версия можете да го сервирате по всяко време на деня, дори и като късен обяд.
Хайде, хващайте „ качамилката” и да започваме! J


ПРОДУКТИ за 4 порции:
1 ч. ч. царевично брашно/ най- истинско е домашно смляното, моето е такова/
3 ч. ч. вода
100 гр сирене
7- 8 маслини
3 печени червени чушки
3 с. л. краве масло
сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разтворете брашното в част от водата, а другата кипнете на огъня като в нея сложите малко сол.
Добавете размитото вече брашно и бъркайте с качамилката, докато сместа започне да се отделя от стените на съда. Не бива да бързате,за да не остане качамакът с вкус на сурово брашно.
Междувременно загрейте фурната на 200 градуса.
Излейте качамака в тавичка и леко го разстелете.
Отгоре наръсете сиренето и декорирайте с нарязаните маслини и чушки.
Залейте качамака с разтопеното масло.
Запечете на силна фурна за около 20 минути.
Оставете малко да се охлади и поднесете .

Хранителна стойност за 1 порция:
КАЛОРИИ   270
МАЗНИНИ   16 г/ 52 % /
БЕЛТЪЧИНИ   7 г / 9 % /
ВЪГЛЕХИДРАТИ   26 г / 39 % /
ФИБРИ 4 г

ДОБЪР АПЕТИТ! :)
14. 01. 2012 Г

Няма коментари:

Публикуване на коментар