понеделник, 23 януари 2012 г.

ЧОРБА ОТ ПРАЗ И СИРЕНЕ

Много вкусна супичка без бяло брашно и тежки запръжки. 
Много подходяща е за хранене без глутен.
Рецептата е от една много стара кулинарна книжка, която получих като подарък от моята виртуална приятелка от Бургас- милата Виргиния ДИРАН :).
 ПРОДУКТИ:
500 гр праз лук
30 гр краве масло
50 гр оризово брашно
50 гр кисело мляко
1 жълтък
100 гр сирене
2- 2, 5 литра вода
сол на вкус
подправки по желание- аз овкусих с магданоз и копър

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разтопете маслото в тенджерка и леко запържете оризовото брашно.
Разредете с водата, посолете на вкус и след като кипне, прибавете ситно нарязания праз.
Варете до омекване.
В последния момент преди свалянето на супата от котлона се прибавя натрошеното сирене.
Чорбата се застройва с жълтъка и киселото мляко.
Подправете със свежите подправки и се насладете на една вкусна и лека чорбичка :).

                                                                          22. 01. 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар