XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: УНГАРСКА ГЪБЕНА СУПА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

събота, 21 януари 2012 г.

УНГАРСКА ГЪБЕНА СУПА

Рецептата е от том. 4 на " Изкуството на истинската храна"


Леките гъбки, зелените подправки и земният аромат ще ви  накарат да се влюбите в тази семпла и хранителна чорба.
Аз я приготвих. Сега  е ваш ред! 




ПРОДУКТИ:

500 г гъби
1 тиквичка или картоф
1/ 2 глава кромид лук
2 средно големи моркова
4 с. л. масло
морска сол на вкус
черен пипер на вкус
1 с. л. копър
1 с. л. магданоз
1/ 2 ч. ч. животинска сметана/ аз я заместих със  същото количество кисело мляко/
5 ч. ч. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете гъбите на полумесеци.
Настържете морковите.
Нарежете лука, тиквичката или картофа на кубчета.
Задушете гъбите в маслото, посолете и подправете с черния пипер.
Като поомекнат добавете останалите зеленчуци.
Налейте водата и варете около 30 минути.
Застройте със сметаната/ киселото мляко/ като разбърквате добре.
Поръсете с накълцаните на ситно копър и магданоз и махнете от котлона.

Хранителна стойност:
За 1 порция


КАЛОРИИ     196
МАЗНИНИ    16 г / 70 % /
БЕЛТЪЧИНИ    7 г / 10 % /
ВЪГЛЕХИДРАТИ   11 г / 20 % /
ФИБРИ   3 г

                                                                       19. 01. 2012 г

1 коментар:

  1. Марги , страхотна супичка си сготвила! Чудесно изглежда и....съм сигурна , че е много вкусна! Пасва чудесно на тези студени зимни времена! Приятна неделя и прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване