XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ТУРСКИ БЮРЕК- БАНИЦА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 20 юли 2016 г.

ТУРСКИ БЮРЕК- БАНИЦА


                                              „Не, не, не, такава баница не сте яли!“
Това са думите на НИКОЛИНКА ИЛИЕВА, от която научих рецептата.
Приготвих бюрека и веднага застанах зад казаното  и с благодарност, че научих още един вид баница и то тооолкова прекрасна.

ПРОДУКТИ:

1 пак кори за баница /500 г/
125 г краве масло
100 мл олио

Плънка:

2 яйца
2 -3 с. л. кисело мляко
300 г сирене
1/2 ч. л. сода


Заливка:

 250 мл прясно мляко
4 яйца

сол- по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В намазнена  кръгла тава / 26- 28 см/ се нареждат три кори, като всяка от тях се поръсва с олио.

Поставя се от  плънката и отново се нареждат 3 кори.

Процедурата продължава  докато свършат корите.
Бюрекът се нарязва  ветрилообразно или като торта, полива се с горещото масло и се залива със заливката, която сме получили  от прясното мляко, разбито с яйцата.

Бюрекът се пече  в загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 30 минути.

Изважда се,  оставя се да се отпусне малко под мека кърпа, ако искате да омекне, или пък без нея. Всичко е въпрос на желание.


Баницата- бюрек става разкошна на вкус.
/ от архивите /

Няма коментари:

Публикуване на коментар