XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЯЙЧЕНА ПИЦА- ОМЛЕТ НА ФУРНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

събота, 30 юли 2016 г.

ЯЙЧЕНА ПИЦА- ОМЛЕТ НА ФУРНА

Много бърз и по- здравословен вариант на омлет на фурна  или пица без тесто.

ПРОДУКТИ за 4 порции:
8 яйца
1 каф. ч. кисело мляко
200 г пушено месо
2 кисели краставички
1 чушка
шепа царевица
3- 4 с. л. пикантно доматено пюре
100 г кашкавал
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се разбиват с млякото и се посоляват.
В тях се слагат нарязаните на дребно месо, краставички и  чушки.
Добавя се и царевицата .
Всичко се разбърква и се изсипва в намазана с олио тавичка.
Отгоре се пускат купчинки от доматеното пюре.

Пицата- омлет се пече в загрята на 200 г фурна и съвсем преди да се извади се поръсва с кашкавал.

Оставя се във фурната само до неговото стопяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар