XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БЪРЗ КАКАОВ СЛАДКИШ " ФАНТАЗИЯ"

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 5 юли 2016 г.

БЪРЗ КАКАОВ СЛАДКИШ " ФАНТАЗИЯ"

Много бърз и непретенциозен откъм продукти и приготвяне.
Може да стои няколко дни, завързан в найлонова торбичка, и въобще не изсъхва.
Направете си го и си го похапвайте с кафенцето.
Някога израснах с подобни сладкишчета. Ех, спомени и сладко детство…
А сега? Сега е изобилие от благини, бъкани с подсладители и консерванти, и в никакъв случай нямащи нищо общо с домашното, па макар  и то да е елементарно и просто като фасул.


ПРОДУКТИ:
4 яйца
1 ч. ч. захар
30 г краве масло
1 непълна каф. ч. олио
3 с. л. какао
1 бакпулвер
2 ванилии
1 ч. ч. брашно
50 г орехови ядки
За поръсване:
пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се разбиват добре със захарта и към тях се добавят олиото и стопеното масло.
При непрекъснато бъркане се слага какаото, а след него и брашното, лъжица по лъжица, но предварително смесено с набухвателя и ванилиите.

Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно правоъгълна тавичка  30/ 20 см и отгоре се нареждат на разстояние  ореховите ядки.

Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност или до боцкане с клечка за зъби и тя да излезе суха.


Изважда се и се поръсва с пудра захар.


Няма коментари:

Публикуване на коментар