XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕ С ОРИЗ И ПРАЗ НА ФУРНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 12 април 2016 г.

ПИЛЕ С ОРИЗ И ПРАЗ НА ФУРНА

Семпло и лесно ястие.
Обичам ориза и си го готвя по различен начин.
В случая пък е с повечко праз, който му придава добър вкус.

ПРОДУКТИ:
1 маломерно пиле
1 купичка ориз
4 такива купички с вода
сол на вкус
2 стръка праз
1 по- голям морков
2 чушки
2 следно големи домата
черен пипер
мъничко червен пипер
чубрица
магданоз
4- 5 с. л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пилето се нарязва на порции и се запържва в мазнината и малко сол.
Добавя се оризът, който също се запържва.
Слагат  се и нарязаните зеленчуци , разбъркват се и леко се задушават като се внимава продуктите да не залепнат на дъното на съда.
Слагат се подправките/ без магданоза/ и се налива водата. Досолява се на вкус.
Ястието се разбърква добре и се изсипва в тава.
Пече се в гореща фурна на 200 градуса, като се разбърква само в началото.
Готви се до приятно запичане.


Поръсва се с нарязан магданоз и се сервира на порции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар