XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕ С ОРИЗ И ПРАЗ НА ФУРНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 12 април 2016 г.

ПИЛЕ С ОРИЗ И ПРАЗ НА ФУРНА

Семпло и лесно ястие.
Обичам ориза и си го готвя по различен начин.
В случая пък е с повечко праз, който му придава добър вкус.

ПРОДУКТИ:
1 маломерно пиле
1 купичка ориз
4 такива купички с вода
сол на вкус
2 стръка праз
1 по- голям морков
2 чушки
2 следно големи домата
черен пипер
мъничко червен пипер
чубрица
магданоз
4- 5 с. л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пилето се нарязва на порции и се запържва в мазнината и малко сол.
Добавя се оризът, който също се запържва.
Слагат  се и нарязаните зеленчуци , разбъркват се и леко се задушават като се внимава продуктите да не залепнат на дъното на съда.
Слагат се подправките/ без магданоза/ и се налива водата. Досолява се на вкус.
Ястието се разбърква добре и се изсипва в тава.
Пече се в гореща фурна на 200 градуса, като се разбърква само в началото.
Готви се до приятно запичане.


Поръсва се с нарязан магданоз и се сервира на порции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар