XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕШКА СЕЛСКА СУПА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

четвъртък, 21 април 2016 г.

ПИЛЕШКА СЕЛСКА СУПА

Много, много добра!
ПИЛЕШКАТА СУПА НА ВАЛЯ ХИНКОВА
Божествена!
Благодаря ти, мила Валя, за вкусната чорбичка! Промених само застройката по мой вкус.
ПРОДУКТИ:
пилешко месо
1 глава кромид лук
1 чушка
1 морков
2 картофа + още 1
1 малък домат
1 шепа фиде
малко целина
2- 3 листа девесил
щипка чубрица
щипка куркума
черен пипер
3- 4 с. л. олио

Застройка:
1 жълтък
1 ч. ч. кисело мляко
1 с. л. с връх брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото на пилето се сварява в леко подсолена вода.
Бульонът се прецежда.
Месото се накъсва надълго. 
Нарязват се лукът, чушката, морковът и 2 картофа на кубчета.
Запържват се в олиото.
Всичко се слага в бульона и се прибавят нарязаните целина и девесил.
Слага се и третият картоф, който трябва да ври цял.
Досолява се, ако е необходимо.
Свареният вече картоф се намачква и пак се връща в супата.
Нарязва се на ситно обеленият домат, слага се фидето, чубрицата и куркумата.
Супата се вари до готовност на фидето.
Застройката се прави ВАРЕНА като се разбие всичко с тел, слага се на котлона и при непрекъснато бъркане леко се сгъстява сместа , сипва се в нея с черпак от супата , бърка се и се излива обратно в тенджерата.
Добавя се черният пипер, а при сервирането нарязан магданоз и парченце лимон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар